Flagg & symboler

Det finnes mange ulike flagg og symboler i BDSM-, kink- og fetisjverden. Under ser du noen av de mest brukte flaggene, for symboler bruk linken over.

Flagg

Regnbueflagget

Flagget ble utviklet av Gilbert Baker på 1970-tallet, og ble første gang vist offentlig i 1978. Flagget har senere blitt redesignet.

For mer informasjon; https://no.wikipedia.org/wiki/Regnbueflagg

Agender/Ikke-binær

Flagget representerer de som identifiserer seg med å ikke ha noe kjønn.

Dette svarte, hvite, grå og grønne Pride-flagget ble opprettet av Salem X og ble først sett på Tumblr i februar 2014. Agender Pride Flagget er designet, som andre LGBTQ + -flagg som Transgender Pride Flagget, slik at stripene vil være i riktig rekkefølge uansett hvilken vei flagget er.

De svarte og hvite stripene representerer fravær av kjønn eller kjønnsløshet om man vil, den grå representerer de som er semi- eller demikjønnsløse (personer som faller mellom kjønnsløse og kjønnede), og den sentrale grønne stripen representerer ikke-binære kjønn.

Aromantisk

Flagget for mennesker som kan oppleve seksuell tiltrekning, men ikke romantisk tiltrekning til andre.

Det grønne, hvite, grå og svarte flagget har gått gjennom flere design. Nåværende design ble opprettet av Tumblr-brukeren @cameronwhimsy.

De grønne stripene representerer det aromantiske spekteret, som varierer fra lave til ikke-eksisterende nivåer av romantiske følelser.

Den hvit stripen representerer platonisk og estetisk tiltrekning i det aromantiske spekteret (Platonisk er en tiltrekningskraft til en venn på en ikke-fysisk måte, og estetisk er å finne noen attraktive uten å føle seg romantisk overfor dem).

Den grå stripen representerer gråromantiske og demiromantiske mennesker (mennesker som er mellom aromatiske og romantiske følelser).

Den sorte stripen representerer seksualitetsspekteret innen aromantikk.

Asexual/Aseksuell

Flagget for mennesker som ikke opplever noen (eller liten) seksuell tiltrekning til andre.

Det svarte, grå, hvite og lilla flagget for aseksualitet ble designet for å kopiere logoen til The Asexual Visibility and Education Network (AVEN). Dette flagget ble opprettet av et medlem av nettverket i 2010 for en konkurranse i forumstyrene.

Sorte stripe: Aseksualitet.
Grå stripe: Mennesker som identifiserer seg som grå-aseksuell og demi-aseksuell (mennesker som faller mellom aseksualitet og seksualitet).
Hvit stripe: De ikke-aseksuelle partnere og tilhengere av mennesker i det aseksuelle samfunnet.
Lilla stripe: Det aseksuelle samfunnet som helhet.

BDSM-flagget

Flagget representere BDSM-rettighetene er inspirert av Leather Pride flagget, og Quagmyrs BDSM-emblem.

For mer informasjon; https://lgbt.wikia.org/wiki/BDSM_Rights_Flag

Bear Brotherhood / Bamse-subkulturen

Flagget for subkulturen av homofile menn som har ansikts- og kroppshår.

Dette fargerike flagget ble designet av Craig Byrnes for International Bear Brotherhood i 1995. Det brune og svarte flagget er også kjent som International Bear Brotherhood Flag. Byrnes skapte flagget da han studerte bjørnens subkultur for sin psykologiske grad. Fire versjoner av designet ble laget og stemt frem av medlemmene i samfunnet. Det moderne designet var vinneren av avstemningen. Dette flagget har imidlertid en annen betydning sammenlignet med andre seksualitetsflagg, siden hver fargestripe ikke representerer en del av samfunnet. I stedet er de varierende brune, hvite og svarte stripene fargene på bokstavelig pels fra bjørnedyret, som grizzly og isbjørner.

Bigender / Bikjønn

Flagget for folk som identifiserer seg som både mannlige og kvinnelige og kan bevege seg mellom de to kjønnene eller kombinere dem.

Dette rosa, lilla, hvite og blå Pride-flagget representerer forskjellige kjønnsidentiteter, med den hvite stripen i midten inspirert av Transgender Pride Flag.

Rosa striper: femininitet
Lilla striper: kombinasjon av mannlige og kvinnelige kjønn
Hvit stripe: Ikke-binære kjønn
Blå striper: Maskulinitet

Biseksualitet

Det rosa, lilla og blå flagget ble opprettet av bi-rettighetsaktivisten Michael Page i 1998. Page opprettet flagget slik at det biseksuelle samfunnet kunne ha mer synlighet i kulturen i stedet for bare regnbueflagget. Dette flagget ble avslørt på første årsdagen for et tidlig nettsted for det biseksuelle samfunnet som heter BiCafe. Page beskrev betydningen bak flagget sitt som: “Nøkkelen til å forstå symbolet til det biseksuelle pridelagget er å vite at lilla piksler med farger smelter merkbart inn i både rosa og blått, akkurat som i den” virkelige verden ”, der bi mennesker blande seg merkbart i både homofile / lesbiske og rette samfunn. ”

Ved å bruke signaturen rosa, lilla og blå fargetoner har flagget vokst i popkulturen. For eksempel er det et begrep kjent som “bifil belysning”. Dette er en lysteknikk i filmer og musikkvideoer, alt fra kortspillfilmen Black Panther til videoen til sangen "Make Me Feel".

Rosa: Tiltrekning for mennesker av samme kjønn
Lilla: Tiltrekning til to eller flere kjønn
Blå: Tiltrekning for mennesker av et annet kjønn

Demiseksuell

Flagget for de som er demiseksuelle.

Dette svarte, hvite, lilla og grå flagget representerer en del av det aseksuelle samfunnet; Derfor bruker den de samme fargene på Asexual Pride Flag, men i et annet design. Fargene har imidlertid samme betydning som det aseksuelle flagget.

Sort pil: Aseksualitet
Grå stripe: Mennesker som identifiserer seg som grå-aseksuell og demi-aseksuell (mennesker som faller mellom aseksualitet og seksualitet)
Hvit stripe: De ikke-aseksuelle partnere og tilhengere av mennesker i samfunnet
Lilla stripe: Det aseksuelle samfunnet som helhet

Drag pride

Dette lilla, hvite og blå flagget er et alternativ til Feather Pride Flag for drag samfunnet. Flagget vant en 2016-konkurranse holdt av Austin International Drag Foundation for å lage et flagg som var representativt for dragkonger og dronninger. Den ble designet av Veranda L’Ni, som tildelte betydninger til de forskjellige fargene og kronesymbolet.

Lilla stripe: Lidenskapen for drag
Hvit stripe: "Den tomme skiferen som er kroppene og ansiktet vårt, og som vi alle forandrer for å skape tegnene vi blir."
Blå stripe: Lojalitet til samfunnet og deres selvuttrykk
Krone: Ledelsen dragkulturen tar i LGBT + -samfunnet
Stjerner: De forskjellige dragformene

Dragqueen/king

Dette flagget er et symbol for Drag-samfunnet, som omfatter de som er med i Drag Queens, Fancy Kings, deres omgangskretser og fetisjer. 

Phoenixen er omfavnet av det homofile samfunnet som sin egen som et symbol på gjenfødelse; det er en symbolsk visning her for den lidenskapen som drag-samfunnet hadde i de første dagene av HIV / AIDS-epidemien hvor de samlet inn midler til forskning innen det homofile samfunnet. Flagget ble skapt av kunstneren Sean Campbell i 1999 og første nasjonale bruk som et grafisk element for en pride-utgave i GLT-magasinet i 2000.

Fetisj-flagget

Dette flagget er et symbol som viser kjernen i fetisjisme: Mennesker med åpne armer (venstre og høyre element) som har sluttet seg til lidenskapen for fetisjer (topp- og bunnelementene).

Regnbueflagget med to Mars-symbol

Dette regnbueflagget inneholder to Mars-symbolet, noe som symboliserer to homofile menn.

Genderfluid-flagget

Dette rosa, hvite, lilla, svarte og blå flagget ble opprettet av kunstneren JJ Poole i 2012. Det antas at Poole skapte flagget slik at genderfluid-samfunnet kunne ha et annet symbol enn genderqueer-flagget.

Rosa stripe: Femininitet
Hvit stripe: Alle kjønn
Lilla stripe: Kombinasjon av maskulinitet og femininitet
Svart stripe: Kjønnsløshet
Blå stripe: Maskulinitet

Genderqueer-flagget

Det lilla, hvite og grønne Genderqueer-flagget er et annet populært seksualitetsflagg.

Genderqueer inkluderer ordet "queer", som vanligvis var en sårende kommentar mot homofile mennesker. Genderqueer-samfunnet gjennvant imidlertid begrepet og brukte det som en form for styrke. Dette flagget ble designet av Marilyn Roxie i 2011, en talsmann for genderqueer rettigheter. Det var opprinnelig ment å representere hele genderqueer og ikke-binære gruppen, men da et eget ikke-binært flagg ble opprettet ble denne versjonen mer spesifikt knyttet til genderqueer-samfunnet. I stedet for å bruke de tradisjonelle lilla og grønne fargene fra regnbueflagget, bruker genderqueer-flagget de mer unike lavendel- og chartreuse-grønne fargene.

Lavendel stripe: Androgyn, en kombinasjon av tradisjonell mannlig blå og kvinnelig rosa
Hvit stripe: Agendermiljøet
Chartreuse-grønn stripe: Den omvendte fargen til lavendel, mennesker som er utenfor de kjønnsbinære definisjonene.

Intersex/interseksuell

Dette gule og lilla flagget ser definitivt annerledes ut enn de andre Pride-flaggene. Flagget ble designet i 2013 av Intersex International Australia-gruppen. Kunstner og medformann i organisasjonen, Morgan Carpenter, ønsket at flagget skulle stå for sunnhet. Det var også intensjon om å styre unna stereotyper og misoppfatninger når man utformet flagget.

Gul: Kjønnsnøytral farge
Lilla: Kjønnsnøytral farge
Sirkel: Fullstendigheten og mulighetene til intersex-samfunnet.

Leather pride / Lær-pride

Det mest kjente Fetisjflagget er det svarte, blå, hvite og hjerteflagget for lærsamfunnet. Selv om dette flagget er ment å representere skinnkink, brukes det også til denim, bondage, uniformer og andre fetisjer. Dette flagget ble designet av Tony DeBlase, og det ble først presentert på Chicagos internasjonale Mr. Leather Competition i 1989. DeBlase ønsket også at folk skulle tolke hva flagget mente alene, enn å ha et universelt svar på hva hver farge representerer.

Lesbian Labrys feminist

Sean Campbell, som også er kreditert for å lage Drag / Feather Pride Flag, designet det lilla, svarte og hvite Labrys Lesbian Pride-flagget i 1999. Designet er ikke så populært som andre flagg i det lesbiske samfunnet, som kan være fordi det ble skapt av en mann i stedet for en lesbisk.

En labrys var et økselignende våpen som ble brukt av greske amazonekvinner. Labrys er et symbol som brukes av lesbiske feminister fra 1970-tallet. Den svarte trekanten er fra nazitiden da lesbiske ble tvunget til å bruke svarte trekanter i konsentrasjonsleirer; homofile menn måtte ha på seg rosa trekanter. Etter det gjenvant lesbiske den svarte trekanten og brukte den som et symbol på styrke i samfunnet, derav inkludering i flagget. Dette flagget har fått et dårlig rykte de siste årene, fordi noen antitranspersoner bruker det som symbol. Noen medlemmer av samfunnet ønsker imidlertid ikke at den negative bruken av flagget skal stoppe det for å være et avgjørende symbol for den lesbiske bevegelsen.

Lesbian lipstick / Lebestift-lesbisk flagget

Lipstick Lesbian er et begrep som refererer til mer feminine lesbiske, derav bruk av knallrøde, rosa, hvite og lilla fargetoner, som tradisjonelt er jentete farger. Kysset i øverste venstre hjørne legger også til et klassisk feminint preg. Den ble opprettet i 2010 av Natalie McCray, men har ofte blitt erstattet av en mer moderne design uten leppestiftmerke. Dette er fordi mange lesbiske nekter å bruke flagget på grunn av McCrays bifobiske, transfobe og rasistiske kommentarer på bloggen hennes.

Lesbian pride / Lesbisk pride-flagget

Det oransje, hvite og lilla flagget ble opprettet i formen til Lipstick Lesbian Pride Flag, bortsett fra med tillegg av oransje striper. Den oppdaterte designen ble først sett på sosiale medier i 2018 og var ment å være et design for alle, siden Lipstick Lesbian Pride flagget ikke inkluderte maskuline-lesbiske. Dette flagget ble stemt på av samfunnet og har derfor blitt populært online.

Mørk oransje stripe: Kjønnsavvik
Middels oransje stripe: Uavhengighet
Lys oransje stripe: Det lesbiske samfunnet
Hvit stripe: Unike forbindelser til kvinne
Lysrosa stripe: Sinnsro / stillhet / fred
Middels rosa ripe: Kjærlighet / sex
Mørkrosa stripe: Femininitet

Regnbueflagget med to Venus-symbol

Dette regnbueflagget inneholder to venus-symboler, noe som symboliserer to lesbiske.

Master/slave-flagget

Den enkle vertikale linjen betyr autoritet, makt eller dominans. De tre horisontale linjene sammen er et etablert ideogram. I ett system av psykologiske tegn brukes de tre horisontale linjene til å bety "passivt intellekt", som er synonymt med underdanig.
"Passive intellekt" -symbolikken til tre parallelle horisontale linjer er hentet fra Rudolf Kochs The Book of Signs, og er (noe forvirrende) nesten nøyaktig motsatt i betydningen av symbolikken til tre parallelle horisontale linjer i det kinesiske "I-Ching" trigramsystemet.

Maverique pride

Flagget for mennesker som identifiserer seg med et kjønn, men det er forskjellig fra det mannlige og det kvinnelige binæret.

Det gule, hvite og oransje flagget bruker farger som ikke er knyttet til tradisjonelle kjønn for å skape et unikt fargevalg som samsvarer med hvordan maverique samfunnet føler at de har et kjønn, men et som er forskjellig fra mannlig og kvinnelig binærkjønn.

Gul stripe: Primærfarge atskilt fra andre farger, som hvordan makroidentiteten er atskilt fra hann og kvinne
Hvit stripe: Uavhengighet fra den tradisjonelle mannlige og kvinnelige binæren, en tom identitetsskifer
Orange stripe: Farge som ikke er assosiert med kjønn som representerer overbevisningens maveriques har for sin identitet

Neutrois / kjønnsnøytral

Flagget for mennesker som identifiserer seg som kjønnsnøytrale.

Dette hvite, grønne og svarte flagget er et annet eksempel på et stolthetsflagg som bruker kjønnsnøytrale eller kjønnsløse farger for å formidle sitt budskap.

Hvit stripe: Nøytralt eller uidentifisert kjønn
Chartreuse-grønn stripe: Det motsatte av lavendel, som er en blanding mellom kjønnet blå og rosa. Denne fargen representerer derfor ikke identifikasjon som mann, kvinne eller en blanding mellom de to.
Sort stripe: Agender eller kjønnsfri.

Ikke-binær

Dette gule, hvite, lilla og svarte flagget assosiert med ikke-binære mennesker ble opprettet i 2014 av Kye Rowan, som bare var sytten på den tiden. Den ble opprettet fordi mange ikke-binære mennesker følte at genderqueer-flagget var for bredt. De ønsket derfor et flagg spesifikt for samfunnet deres. Hver fargestripe representerer en annen del av den ikke-binære gruppen.

Gul stripe: Mennesker som identifiserer seg utenfor kjønnsbinære roller
Hvit stripe: Folk som identifiserer mange eller alle kjønn
Lilla stripe: Kombinasjonen av mannlige og kvinnelige kjønn
Sort stripe: Agender

Omniseksuell

Dette flagget representerer tiltrekning til alle kjønn, fargene representerer det brede spekteret av seksuell tiltrekning.

Rosa stripe: Tiltrekning til femininitet
Svart stripe: Alle andre kjønn utenfor binærfaget
Blå stripe: Attraksjon til maskulinitet

Ownership/Eierskap

BDSM "Ownership flagget", som utformet av Tanos med det formål å symbolisere eierkulturen til de som ønsker å være eiere eller eies i et forhold. Det inkluderer et skjold som symboliserer "overhode i husstandsstatus", med overliggende collar som symboliserer eidstatus (som også selvfølgelig ser ut som et O for "Owned", "eierskap").

Eierskapsflagget representerer de som søker et herre / slave, dominans / underdanig forhold eller er i det. Skjoldet representerer eieren, som leder av mesteren eller husstanden, og collaren representerer en eid underdanig eller slave. De ni svarte og hvite stripene er en referanse til de svarte og hvite stripete uniformene til fengselsfanger, som igjen representerte stolpene i et bur.

Pangender/Pankjønn

Pangender/pankjønn-flagget er et av de mest fargerike flaggene i LGBTQ + -samfunnet. Bruken av forskjellige farger representerer det brede kjønnsspekteret.

Hvit stripe: Kombinasjonen av alle kjønn
Gule striper: Kjønn utenfor binær mann-kvinne
Rød stripe: Å bevege seg mellom mannlige og kvinnelige kjønn
Fiolett-rosa striper: Kombinasjon av kjønnsbinær

Panseksuell

Panseksuell-flagget består av rosa, gule og blå striper. Den ble først opprettet på internett i 2010, men det er ikke klart hvem den opprinnelige skaperen var. Hensikten var å skille det panseksuelle samfunnet fra det biseksuelle samfunnet fordi de to ofte er forvekslet med hverandre.

Rosa stripe: Tiltrekning til kvinner
Gul stripe: Tiltrekning til mennesker som ikke identifiserer seg som menn eller kvinner
Blå stripe: Tiltrekning til menn

Polyamorøs

Det blå, røde og svarte Polyamorøs-flagget med pi-symbolet ble designet av Jim Evans i 1995. Pi-symbol ble lagt til fordi det er den første bokstaven i det greske alfabetet for polyamorøs. En alternativ versjon av flagget ble imidlertid laget av University of Northern Colorado Poly Community, som erstatter pi-grafikken med uendelig hjerter. Hjertesymbolet er populært blant polyamorister.

Blå stripe: Ærlighet fra alle partnere i et forhold.
Rød stripe: Lidenskap.
Sort stripe: Solidaritet med de som må skjule sine polyamorøse forhold.

Pi eller uendelig med hjerter: pi-symbolet brukes til å representere følelsesmessig tilknytning mens hjertsymbolet står for uendelig kjærlighet til mer enn en partner

Pony play pride-flagget

Pony Pride Flagget gir en visuell måte å representere involvering i BDSM-ponnyspill. Designet ble skapt av Carrie (MysticStorm) i 2007. Flagget ses ofte på ponni-arrangementer og i parader der ponnier deltar, og er en del av Pet-playkulturen.

Progressjon pride

Denne oppdaterte versjonen av det klassiske Regnbueflagget ble laget av Daniel Quaser i 2018. Flagget ble designet for å inkludere de progressive "More Pride More Color" / "Philadelphia Pride Flag"-fargene og Transkjønn Pride-flaggfargene. I tillegg representerer trekant-stilen til de nye fargene fremgang.

Quasar la til en femfarget chevron/trekant i det klassiske Regnbueflagget for å legge større vekt på "inkludering og progresjon". 

Flagget inkluderer sorte og brune striper for å representere marginaliserte LGBTQ + fargesamfunn, sammen med fargene rosa, lyseblå og hvit, som brukes på Transkjønnede Flagget.

Puppy pride

Dette er et flagg som representerer de som driver med Pet Play. Det er halvveis inspirert av Lær/skinn-flagget, men i en vinkel, og med et rødt bein i midten. Den hvite stripen er litt større for å representere bredden i samfunnet, beinet representerer det ubetingede, ikke-dømmende hjertet til valpen.

Rubber fetish / Gummifetisj 

Et annet populært flagg for fetisjsamfunnet er den røde, gule og svarte Rubber Pride-flagget. Flagget ble opprettet av Peter Tolos og Scott Moats i 1995 for gummi- og latexkink-samfunnet. Som andre kinkgrupper representerer dette flagget på samme måte både det heterofile og LGBTQ + -samfunnet.

Svart: Utseendet og følelsen av skinnende svart gummi
Rødt: Blodlignende lidenskap for gummi og samfunnet
Gul: Driven for gummilek
Chevron: Kinks

Straight / hetroseksuell

Selv om mange av de andre flaggene også kan brukes av hetroseksuelle for å markere deres ulike tilhørigheter i subgrupper er det også (minst) tre flagg som kan sies å være rene straighte / hetroseksuelle flagg.

Et flagg bestående av utelukkende sorte og hvite striper, med et liknende design som regnbueflagget, ble laget for å representere Straight Pride.

Senere har ulike varianter kommet til, primært varierende grader av sorte/grå striper, men også flagg med ulike "kjønnsrollesymboler" og så videre.

I 2021 kom det et flagg horisontaldelt med sort og orange farge, flagget oppstod etter en sosial mediatrend som kalte seg "super straight". Dette flagget har til dels vært omstridt.

Straight ally / Alliert

Alliert-flagget representerer støtte for LGBTQ + -samfunnet og feirer andres seksualiteter, mens flagget "straight pride" negativt protesterer mot Pride-bevegelsen.

“A”: Allierte

Regnbue: LGBTQ + samfunn

Svarte og hvite striper: Straighte og cisgender mennesker.

Transgender / Transkjønn

Det blå, rosa og hvite Transgender / transkjønn-flagget ble designet i 1999 av en åpen transkjønnet Navy-veteran, Monica Helms. Hun ble oppfordret til å lage flagget av Michael Page, som designet Biseksuell-flagget.

Etter det ble flagget fløyet på Phoenix's Pride Parade i 2000, men den ble offisielt populær rundt 2013. Helms originale Trans Pride Flag kan sees i Smithsonian Natural Museum of American History. Dette flagget er reversibelt fordi, ifølge Helms, "uansett hvilken vei du fører det, er det alltid riktig, noe som betyr at vi finner riktig i våre liv."

Rosa stripe: Tradisjonell farge for babyjenter
Hvit stripe: Intersex, overgang eller andre kjønnede mennesker
Blå stripe: Tradisjonell farge for babygutter

Trigender / Trekjønnet Pride

Mennesker som identifiserer seg med tre kjønn enten på samme tid eller ved å flytte mellom kjønnene.

Dette Pride-flagget inkluderer rosa, blå og grønne fargestriper, som er en blanding av farger assosiert i og utenfor kjønnsbinæren.

Rosa striper: Feminine kjønn
Blå striper: Maskuline kjønn
Grønn stripe: Ikke-binære kjønn

Twink pride

Et flagg for homofil subkultur av menn som er unge og hårløse.

Dette rosa, hvite og gule flagget sees mer på nettet enn offentlig. Flagget har ikke en definert definisjon av hva hver farge betyr, men det hevdes at den rosa fargen feirer de mer “feminine” egenskapene knyttet til subkulturen. 

Den sammenhengende mannlige symboler i midten av flagget brukes på samme måte til å representere mannlig tiltrekning til andre menn. Mens Twink-subkulturen er stor og populær, har ikke flagget fått så mye oppmerksomhet som et annet subkulturflagg,

Tilbake til toppen


Del siden: