Hva er kinky?

Maske og piskEn kink er kort fortalt noe som tenner oss, og er utenfor det forventede "normale". Ordet kinky har ikke noen medisinsk eller teknisk definisjon.

Begrepet kink stammer fra ideen om en "bøyning/bend" (jamfør en "kink") i ens seksuelle oppførsel, som en kontrast til hva som sees på som "rett" eller "vanilje"oppførsel, seksuell moral og tilbøyeligheter.

Kink kan være alt fra å bli opphisset over at noen har på nettingstrømper eller lukten av partneren din til alt som har med BDSM å gjøre (for å nevne noe). Fantasier er også gjerne en viktig del av kinker.

Selv om ingen seksuell aktivitet eller tilbøyeligheter kan defineres som "normalt", fordi alt egentlig er normalt, er det en viss samfunssoppfatning av hva "normal" sex er definert som gjennom et gjennomsnitt av befolkningen. Kinky er bokstavelig alt utenfor dette.

Kinky sex er akkurat hva du ønsker at det skal være

Det er som sagt ingen fasit på hva som er kinky, det er individuelt fra person til person og par til par.

Man trenger ikke kjøpe masse fancy utstyr, det kan være så enkelt som å gi slipp på faste sex-rutiner og se hva som skjer.

En vanlig oppfatning er at det er enkelte kategorier som kan havne inn under kinky-kategorien;

Objektifiserte kinker

Objektifiserte kinker er vel egentlig det man kaller fetisjer, og trigger opphisselse gjennom ikkelevende objekter.

Fetisjer innebærer å bruke ikkeseksuelle objekter og kroppsdeler i en erotisk sammenheng.

I denne kategorien finner man stort sett alt fra strømpebånd, strømper, briller, lærjakker, vibratorer, kjærligheter på pinne, sexleketøy og kaker, sauser osv til lukten og smaken av forskjellige ting. Det er kun fantasien som setter grenser.

Kroppskinker

Dette er også objekter, bortsett fra at disse er "levende" – kroppskinker refererer til kroppsdeler eller spesifikke kroppstyper som tenner en person.

Det kan f.eks være langt hår, tynn eller frodig kropp, mangel på hår (eller mye behåring), kroppslukt eller smaker av kropp. Noen vil ha store pupper, andre tenner på blek hud, skjegg, øreflipper, neser osv.

Gruppekinker

I denne kategorien kommer trekantsex, offentlig sex og gruppesex.

De som ser på er også deltakere i prosessen som "publikum" til det som skjer.

Gruppesex er en ganske vanlig kink som mange tenner på.

Dominering og underdanig- / submissivekinker

I denne kinken har vi den sterke, Dominerende og den underdanige submissive, Master og slave, lærer og elev, politi og tyv osv.

Noen tar alltid den ledende rollen, gir ordre, styrer situasjonen og så videre.

Begrensning av mobilitet eller partners bevegelsesfrihet og det å hengi seg til noen mye sterkere kommer også inn her.

BDSM havner også inn her og inkluderer et ekstremt vidt spenn av aktivitet.

Nettingstrømper, sko og hådjernRollespill/scene-kinker

Å ta på seg en annen rolle enn den man vanligvis er, bli det motsatte av den man til vanligvis er eller spille og late som om man er en annen enn det man er en kink som frister mange.

Selv om partneren din er den samme, vil det å "skifte miljø" gjøre deg/dere kåte på en annen måte.

Man kan hente inspirasjon fra hva som helst i dagliglivet (og ellers); besøk hos legen, det å handle i butikken, prøve klær, trene eller forføre en partner eller noen, beundre noen med mer.

Fantasi og rollespill er en av de mest vanlige formene for kinky sex, og hvor man da lager seg en forestilling om et scenario. Det kan være så enkelt som å snakke om fantasier på sengekanten til det å bruke kostymer eller ha sex foran publikum.

"Forbudte" kinker

Vi snakker her om, det å være ulydig, gjøre noe som ikke er tillatt, ikke passende, feil, uverdig med mer. Det er uendelig med "forbud" og regelbrudd som folk ønsker å bryte.

Denne kinken inneholder en god blanding av skam, adrenalin, begeistring, pirring og så videre med tanke på offentlige plasser, sosiale ulikheter eller uplanlagt/spontan/upassende sex, sex med en fremmed og så videre.

Lange forførende kinker – kinker til "guder og gudinner"

Du har ærefrykt til noen, og det gjør at du bare vil ha dem mer. Ønsket om forførelse er blandet med både beundring og frykt, den slags frykt du har rett før du gjør noe nytt og skremmende. Du føler kanskje ikke frykt når du forbereder deg på å smake på en ny rett i en restaurant, men når hjertet ditt banker av angst før ditt første besøk til en swingers-club, betyr det at du har en nesten gudlignende ærbødighet for det som nå skal skje.

Du kan oppleve det samme med mennesker, slik at enhver interaksjon med en bestemt person forandrer deg. Du forstår at du aldri blir den samme etter å ha hatt sex med ham eller henne. Hvis du har en slik kink, vil denne følelsen alltid holde fast i deg, selv når du fortsetter å forføre partneren din med dine handlinger, kroppen din eller din kjærtegn. Den personen er alltid din gud eller gudinne.

I hovedsak er det som å ha et ønske om å finne noen bedre enn deg: en "guddom" du vil overgi deg til, en mann eller en kvinne som kan ta deg ut av deg selv. Noen som kunne få deg til å tro at det er noe viktigere på jorden enn deg selv ...

Voyeurisme og ekshibisjonisme

Voyeurisme og ekshibisjonisme innebærer at man liker å se noen kle av seg eller ha sex, gjerne uten deres kjennskap. Voyeurisme er da det å se på, mens ekshibisjonisme er da det å vise seg frem og gjerne ha sex mens andre ser på.


Del siden: