Alfabetisk oversikt over ord og uttrykk innen BDSM.

24/7
Brukes i SM-forstand i teorien om SM-forhold som varer døgnet rundt. I praksis betyr det ikke at de to i et SM-forhold leker eller er i SM-modus døgnet rundt, men at de bor sammen og lever i et forhold der SM er en viktig del av livet deres.
Adult babies (AB)
"Voksne babyer". Underdanige som liker å gå i bleier og bli dullet med som babyer.
Ageplay
"Alders-lek". Et rollespill der den ene parten i en ageplay-relasjon tar rollen som gammel, ungdom, barn eller baby, og den andre tar rollen som motsatsen. F.eks "mamma", "pappa", "tante", "lærerinne", "bestefar", "bestemor" eller lignende på den ene siden, kontra f.eks "niese", "nevø", "datter", "sønn", "barnebarn", "nabogutten" eller lignende på den andre siden. Det er fullt mulig for den som er "liten", å være den som kontrollerer og bestemmer, altså å være den dominante. Ageplay har ingenting med virkelige barn eller pedofili å gjøre. For mange er det omsorgen de kan få, som er motivet for å være liten. At de slipper ansvar, og blir tatt vare på, i en kanskje stresset hverdag. Ageplay er ikke nødvendigvis å finne under BDSM-paraplyen, og kan fint praktiseres uten et eneste element av BDSM i seg.
Anal trening
Gradvis utvidelse av endetarmen slik at man kan introdusere større og større gjenstander.
Anal-lek
Erotisk lek som går på å stikke ting opp i endetarmen (rektum). Anal-lek er også kjent som analsex, rektalt samleie, analt samleie og så videre, og kan inkludere fisting, klyster eller bruk av diverse analvibratorer, analkuler og liknende.
Analplugg
En dildo beregnet for innføring i anus. Vanligvis er de litt mindre i diameter, og har en slags "stoppblokk" i bunnen, slik at den ikke glir helt inn i tarmen.
Andreaskors
Krysskors ( X ) oppkalt etter apostelen Andreas. Brukes i SM til å binde underdanige/masochister opp på under SM-lek. Kalles også Saint Andrew’s Cross, og finnes ofte i en dungeon eller i lekerom på SM-klubber.
Aromaer
Dufter og lukter som kan bidra til å gi en forsterkende effekt i en BDSM-økt. Det kan være duftlys, røkelse eller andre ting.
Auto-erotisk kvelning
Når du prøver å øke din seksuelle glede, ved å prøve å kvele deg selv, eller la andre gjøre det med deg selv. Det er definitivt ikke noe vi anbefaler å leke med alene.
Babyboy/guttebarn
En person som søker en foreldre og / eller pleiefigur i et forhold, med noen som identifiserer som eller rollespill som en ung gutt. Brukes også som en kjærlighet for en ale-identifisert underdanig.
Babygirl/jentebaby
En person som søker en foreldre og / eller pleiefigur i et forhold, med noen som identifiserer som eller rollespill som en ung jente. Brukes også som en kjærlighet for en kvinnelig identifisert underdanig.
Ball-gag
En rund type gag som brukes til å stille den underdanige.
Bastinado
Slag under føttene. Dette er ekstremt smertefullt, så forsiktighet bør utvises.
BBW (Big Beautiful Woman) og BHM (Big Handsom Men)
Det er to begrep man ofte møter på, nemlig BBW (Big Beautiful Woman) og det ikke fullt så kjente BHM (Big Handsome Men). Dette er begreper som omtaler frodige og overvektige personer, og gjerne brukes av personene selv eller de som liker disse. BBW står for Big Beautiful Woman, og kan oversettes med Store, vakre damer, mens BHM stå for Big Handsome Men, noe som kan oversettes med Store, vakre menn.
BDSM
En utvidet forkortelse for sadomasochisme. BDSM står for "Bondage & Discipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism". Dette begrepet dekker et vidt spekter av preferanser.
BDSM-emblemet
Et uoffisielt symbol for sadomasochistene, laget av amerikaneren Quagmyr.
Beta-endorfin
Morfinlignende stoff som kroppen kan produsere hvis det utsettes for smerte.
Big
En person som inntar rollen som en omsorgsperson eller foreldre i et forhold/relasjon.
Bissel
Pinne eller stang, vanligvis laget av tre, gummi eller lær som kan brukes til å kneble med.
Bleie-fetisj
Fetish for å gå i bleier. Mange bleiefetisjister er infantilister, men slett ikke alle.
Blindfold
Blindfold for å dekke øynene slik at du ikke kan se. Hvis du blir fratatt sansene dine, kan de andre bli skjerpet.
Bloodsports
Bloodsport gå ut på å kutte eller stikke huden slik at blodet strømmer. Det kan også være forårsaket av hard pisking, merkevarebygging eller piercing. Det er også noen som liker å drikke blod, men igjen - vær forsiktig, det er ikke helt ufarlig, og vær klar over risikoen for aids og andre sykdommer.
Blowjob
Tilfredsstilling av en manns erigerte penis ved å suge på den.
Bondage - kortversjon
Binding. SM-lek der den underdanige blir bundet eller lenket opp, enten liggende fritt eller bundet i ei seng eller til Andreaskors eller annet.
Bondage tape
En type tape som ikke fester seg til huden, men i stedet holder seg til seg selv. Perfekt for å binde spill, der du ikke trenger å være redd for at håret sitter fast i limet.
Boot Boy
Er et navn gitt til en underdanig (typisk homofil) mann som har en fetisj for lærstøvler som brukes av den dominerende.
Bottom ("bunn")
En bottom er en person som frivillig godtar å gi opp kontrollen eller mottar stimulering under kinky aktiviteter, og kan inkludere submission men trenger ikke gjøre det. Begrepet brukes også av og til om masochister og underdanige generelt.
Branding
Brennemerking med forskjellige redskaper og svipenner.
Brat
En person som liker å utvise en eller flere av følgende atferder: erting, lek, luring, rampete, stahet, opprørsk, respektløs eller ulydig. Denne oppførselen kan være en del av deres maktutvekslingsforhold.
Breath play (puste-lek)
Den underdanige får begrenset muligheten til å puste, enten ved bruk av maske eller ved at han eller hun får holdt noe foran munnen og nesa. Breath play kan gi en rus-følelse hos den underdanige, men det kan være farlig, og må utføres med stor forsiktighet.
Brystklemmer
Klemmer for å sette på brystvortene, det skaper økt følsomhet når du lukker noe av blodet for området.
Bull/Okse
En mann som engasjerer seg i sex med en kvinne hvis partner har glede av cuckold-dynamikken.
Bullwhip
Bullwhip kalles gjerne oksepisk, og er en stiv og lang pisk som kan gjøre store skader om den ikke blir behandlet med omhu. En Bullwhip er vanligvis mellom 2 og 4 lang.
Butt plugg
Se analplugg
Cane
Slagredskap/tuktstav
Cat o'nine tails
Pisk, opprinnelig brukt som strafferedskap i den britiske marinen, nå vanlig redskap i BDSM.
CBT
"Cock & Ball Torture". Mannlige subber påføres smerte og/eller ydmykelse gjennom bruk av f.eks pisker, penisringer, lodd, kyskhetsbelter, klyper, slag, spark osv (det man måtte ønske og hva subben takler). Det er utrolig viktig at den dominante vet hva h*n driver med, da det er lett å påføre skader.
Collar
"Halsbånd". Det er flere forskjellige collars; play-collar, Under-consideration-collar, pyntecollars og så videre. Brukes ofte som et tegn på at en underdanig er "eid", og kan da sammenlignes med en giftering. Kan også brukes uten at man er eid, eller i noen relasjon. Brukes ofte fysisk av underdanige, og også i overført betydning på nett, som klammer etter navn for å vise at den underdanige er "eid", eller i liknende stillinger.
Collaring
Seremoni der den underdanige blir tildelt sitt collar, gjerne av sin dominante "eier".
Cougar
En eldre/moden kvinne som først og fremst er interessert i menn som er betydelig yngre enn henne.
Crossdressing
Å kle seg i klær beregnet på det motsatte kjønn. Ofte skilles det mellom crossdressere, som bare ønsker å ha på seg klærne til det motsatte kjønn, og transvestitter, som oppfører seg som og ønsker å være av det motsatte kjønn. Crossdressere og transvestitter er ikke uvanlig i BDSM-miljøet.
Cuckold
En mann som liker ydmykelsen og / eller den voyeuristiske opplevelsen av å se eller vite at partneren deres har sex med noen andre. Cuckold er det engelske ordet for hanrei.
Cuckoldress
En kvinne som kan ha seksuelle forhold med andre mennesker enn sin partner. Ofte er hun seksuelt dominerende for partneren sin, og hennes eksterne forhold er å styrke hennes dominans. Partneren hennes har full kunnskap om aktivitetene hennes.
Cuckquean
En kvinne som liker ydmykelsen og / eller den voyeuristiske opplevelsen av å se eller vite at partneren deres har sex med noen andre.
Cybersex / nettsex
Ofte mellom to eller flere mennesker som kommuniserer online via datamaskiner, for eksempel via en chat, og skaper en felles seksuell fantasi, hvor de begge beskriver sin egen rolle, hva de føler, hva de gjør. Du kan si at de begge hjelper til med å skape og skrive fantasien.
D/s
Betegnelse på den delen av BDSM som har med dominanse og underdanighet (Dom/sub) å gjøre.
Daddy
En person som inntar rollen som en omsorgsperson eller faderlig rolle i et forhold.
Deep Throat
Å ta penis, dildo eller annen gjenstand så langt ned i halsen som mulig ved blowjob og liknende.
Dildo
En penisetterligning som kommer i mange forskjellige størrelser og former.
Disiplinær
En person som tror på eller praktiserer fast disiplin.
Dobbel penetrasjon
Å sette inn dildo eller penis i både kvinnens skjede og anus.
Doll/dukke
En person som liker objektivisering og ønsker å bli forvandlet gjennom egne og / eller ytre krefter til en levende dukke.
Dom
En dom er en dominant mann.
Domina / Domme
Dominant kvinne. På engelsk brukes ofte ordet Domme. Et annet ord, som brukes i mindre grad, er Dominatrix. Gjennom samtykke tar Dominaen makten, autoriteten eller kontrollen i et forhold, scenene eller aktivitet.
Dominant
En person som, gjennom samtykke, tar makten, autoriteten eller kontrollen i et forhold eller aktivitet. Brukes også på de som dominerer andre mennesker i et D/s-forhold.
Drag King
En person som typisk identifiserer seg som kvinne, som kler seg i klær av det motsatte kjønn og ofte er overdrevet for underholdning eller mote.
Drag Queen
En person som vanligvis identifiserer seg som mann men som kler seg i klær av det motsatte kjønn og ofte er overdrevet for formålet med underholdning eller mote.
Dungeon
"Fangehull". Brukes ofte som betegnelse på et eget rom som er innredet til BDSM og brukes til BDSM-aktivitet.
Dungeon monitor
"Leke-vakt". Brukes i SM-klubber for å følge med og passe på sikkerheten under SM-lek. Vakten kan gripe inn og stoppe en seanse (lek) hvis noe går galt eller altfor langt, og skaffe hjelp om nødvendig. Vakten holder seg i bakgrunnen, og griper bare inn dersom det er helt nødvendig.
Edgeplay
Samlebetegnelse på SM-lek som kan ha ekstra stor risiko. Dette kan for eksempel være lek som inneholder blod, permanente kroppsforandringer, kniver og ild. Edgeplay er et begrep som brukes for å leke med grensene for den underdanige. Det tyder på å prøve å "presse" til grensene som den underdanige ofte har satt. Det kan både være aktiviteter som er fysisk farlige, som kniver, nåler osv., Men også noen som er mentalt "farlige", som voldtektsspill, slaveri, eller noe som den underdanige føler seg usikker på.
Ekshibisjonisme
Når man liker (i noen tilfeller blir opphisset av) å vite at andre ser på en. I sin mildeste form kan noen bli opphisset av tanken på at en fremmed kan få øye på dem, mens andre drar den helt ut og tar nakenbilder, stripper osv.
Elektro-lek
Erotisk-lek med (svak!) strøm. Elektrolek er lite risikabelt hvis det blir utført på forsiktig måte, men det bør ikke gjøres med folk som har hjerteproblemer. Vanlige apparater til elektro-lek er TENS-units og violet wands.
Endorfiner
Naturlige stoffer som kan frigjøres i hjernen, for å redusere følelsen av smerte, og kan generere en følelse av å være høy.
Erotisk sexnekt eller erotisk seksuell avvisning
Når en person holdes seksuelt opphisset for en lengre tid uten å få orgasme. Kan noen ganger sees på som et annet navn for eller en variant av orgasmekontroll.
Erotisk ydmykelse
Det å få seksuell opphisselse og nytelse fra de sterke følelsene knyttet til det å bli ydmyket og nedverdiget, eller det å ydmyke og nedverdige en annen.
Etterbehandling/Aftercare
Omsorgsfull behandling av den underdanige etter intens lek eller sex. Denne fasen er viktig for å sikre at den underdanige (og for såvidt også den dominante) føler seg bra og "stabil" igjen etter den intense leken/sexen.
Evilstick
Slagredskap lagd av karbonfiberstenger.
Evolving / Utvikle seg
En person som gjennomgår gradvis forandring, eller utvikler seg underveis.
Facesitting
Lek/aktivitet der den ene bokstavelig talt sitter på ansiktet til den andre, gjerne under erotisk aktivitet..
Feminizer
En person som liker å forvandle menn til feminine vesener ved å endre utseende, oppførsel og tankesett.
Fetisj, fetisjisme
Seksuell tenning på spesielle objekter. Slike objekter kan i utgangspunktet være alt mulig, for eksempel sko, hansker, kniver eller smykker. Fetisj: Et ikke-seksuelt objekt eller kroppsdel som for eksempel føtter, sko, ull, lakk, lær, gummihansker osv. som har seksuell symbolisme og kan gi en person seksuell tenning. Det er viktig å skille mellom objekt og person i dette tilfellet. Hvis man tenner på for eksempel latex, så tenner man på antrekket, og ikke hvem som helst i latex. Ordet fetisj brukes også i ikke-seksuelle sammenhenger når en person for eksempel er veldig opptattav – og samler på vesker, eller leppestifter eller lignende. Ingen fetisjer er for sære. Vi har hørt om alt fra bildekk, rullatorer og kvinner som nyser, til de mer vanlige som ballonger, strømpebukser og sigarer. Fetisjisme: En fellesnevner for det at en ting, handling, kroppsdel, etc. enten kan gi seksuell tilfredsstillelse alene eller øke eksisterende opphisselse/tilfredsstillelse til dels ganske mye. For eksempel hvis begge parter er iført lakk, lær eller latex. Korsetter og stiletter er også vanlige tenningsobjekter.
Fetisjist
En person som blir opphisset av gjenstander eller ikke-seksuelle deler av kroppen.
Figging
Innsetting av ingefærrot eller til og med pepper i endetarmen. Dette gir en intens, brennende følelse. Det påstås at figging ble brukt på hester foran hestevisninger, for å få hestene til å holde halen høyt.
Fiksering
Å få den ene parten til så stå stille, mens du selv har frie hender. Det kan være å plassere en part i en gapestokk, binde de osv. 
Fisting
Seksuell tilfredsstillelse ved bruk av en eller flere knyttnever i enten anus eller vagina (eller i begge deler samtidig). Her er det viktig å vite hva man driver med, ellers kan man fort skade nerver og lage stygge rifter som igjen kan føre til infeksjoner. Bruk masse glidemiddel, og lytt til den underdaniges kodeord (og respekter dem!). Ikke før en knyttet hånd inn, men knytt den på innsiden. Og for all del – bruk all den tiden dere trenger! For de fleste handler dette rett og slett om trening. Man kan utvide åpningene i veldig stor grad hvis man øver bevisst på det. Et annet tips før man setter i gang er å utvide smått om senn. Man starter med en dildo i normal størrelse, for så å øke omkretsen. Men vær veldig obs på endetarmen, siden den fysisk sett ikke er beregnet på at noe skal føres inn der. (Og for all del – bruk KUN dildoer med "fot" til anale gleder, ellers kan legen på legevakta på seg en real latterkule!)
Flogger
Piskeredskap, gjerne av lær, tau eller kjettinger.
Fotfetisj
En fetisj der det seksuelle handler om føtter og / eller sko.
French (French Kissing)
Et kyss som involverer åpen munn, tunge og deling av spytt. Noen ganger også brukt som passord for cunnilingus (fitte slikking), og for fellatio (blowjobs).
Furry
En person som identifiserer seg med et bestemt dyr eller skapning i rollespillsammenheng, ofte iført kostymer eller tokens som representerer dyret.
Gag
Også omtalt som knebel. Hindrer den underdanige i å for eksempel snakke eller puste med munnen. Et gag/knebel kan være så mangt. Det kan samtidig være farlig, siden man stenger luftveiene. Tøy stappet inn i munnen kan stenge totalt for luft, eller dyttes ut med tunga og være ubrukelig. Gummibissel (slik som brukes på hester) kan være morsomme og ydmykende. Den underdanige får lett puste med et sånt type gag, samtidig er det ingen fare for at væske skal renne ned i luftveiene eller at en tett nese fører til kvelning. Det samme gjelder alle typer gag som lar munnen være åpen. "Ball-gag" eller ballknebel er mest brukt, og ser mest dramatisk ut. Men man må vite hva man driver med, fordi de hindrer brukeren å puste gjennom munnen. Det samme gjelder store penisknebler og andre varianter som dekker munnen helt. Inkludert tape. Et lite tips hvis man er tett i nesa er å bruke nesespray for en session. Et element som dukker opp med gaget er at den underdanige ikke får brukt stoppord og koder. Et tips her kan være å avtale en gest sub`en gjør for å gjøre seg forstått, eller at han/hun holder noe i hånda som slippes når grensen er nådd.
Gammeldags oppdragelse
Det å gi eller få straff (ofte, men ikke nødvendigvis
Gapestokk
Velkjent for de fleste. En underdanig får maks uttelling av sin vilje til å ydmykes i en gapestokk. Gapestokken er som oftest vanlig inventar i dungeons, lekerom og på SM-klubber. Mange får dem håndlaget etter egne mål.
Gimp
"Sexslave" eller "underdanig" i sadomasochistisk lek, gjerne en mann, bundet eller iført gummi eller lær, særlig en heldekkende gimp suit
Gimp suit
En gimp suit (engelsk for "sexslavedrakt") er en heldekkende, ettersittende drakt som blir brukt i seksuell fetisjistisk lek og sadomasochisme.
Golden showers / Gyldne dusj
Golden shower vil kunne oversettes til norsk med: Gylden dusj. Wetsex er nok mer kjent om temaet. For noen er dette kanskje fullstendig ukjent og uskyldig ut. Bedre blir det ikke om vi nevner at et annet ord for dette fenomenet er Water Sport –vannsport. Golden shower, gylden dusj, water sport, vannsport er ord på handlinger som for noen er forbundet med seksuell opphisselse både på det fysiske og psykiske planet. Det vil altså si at man blir tent av å bli tisset på eller tisse på noen. Den gyldne dusjen er en dusj av urin. Watersport kalles også urinsex eller urolagni. For de som syns dette høres uhygienisk og ekkelt ut er det bare å si at urin er et stoff som er fullstendig rent/sterilt og har kroppstemperatur når den kommer ut. De som liker gyldne dusjer er ikke syke, og de blir ikke syke av det.
Gor
Planet med et ekstremt sadomasochistisk samfunn. Tema i 26 bøker av den amerikanske forfatteren med pseudonymet John Norman. Bøkene om Gor har gitt opphav til mange ekstreme SM-fantasier.
Grenser
Ting en person ikke ønsker å gjøre. Noen grenser er helt faste, mens andre grenser kan flyttes på til en viss grad. Både dominante og underdanige har grenser.
Håndjern
Brukes til å spenne fast den ene parten.
Handjob
Seksuell tilfredsstillelse av den andre partens kjønnsorgan ved å bruke hånden.
Handler
En person med en dominerende rolle i en kjæledyr-lek-dynamikk.
Harness/Sele
Skinnsele.
Hedonist
En person med et sterkt fokus på jakten på nytelse.
Hersker
Betegnelse på dominant mann, vanligvis i et BDSM-forhold.
Herskerinne
Betegnelse på dominant kvinne, vanligvis i et BDSM-forhold.. Kalles også gjerne for Domina, Dominatrix, og Mistress.
Historien om O
Bok med SM-tema av den franske forfatteren Pauline Réage.
Hog-tie
En måte å binde et menneske på, med armer og ben bundet sammen bak ryggen.
Hotwife
En gift kvinne som forfølger seksuelle forhold med andre menn enn mannen sin. Mannen hennes har full kunnskap om aktivitetene hennes, samtykker til dem og får glede av dem.
Ild-lek (fire play)
SM-lek med ild.
Impact Play
Noe mange forbinder med BDSM er Impact Play. En vanlig misforståelse er at de som driver med BDSM denger hemningsløst rundt på hverandre, men slik er det altså ikke. Ved Impact Play er det kontrollerte slag basert på gjensidig samtykke fra begge parter. Denne tilfredsstillelsen kan være både av seksuell art, men også ikke-seksuell kan også virke som stress-mestring og forløsning. Gjennom samtykke har begge parter definert intensiteten i Impact Playen, som gjerne strekker seg fra myke, kjærlige berøringer til harde slag som setter merker. Impact Play kan defineres som at den ene partneren spanker, slår eller pisker den andre for seksuell tilfredsstillelse (selv om Impact Play godt kan utføres på egen hand uten en partner også). Som oftest er det gjentatte slag. Mange praktiserer Impact Play gjennom spanking, mens andre bringer inn litt flere leketøy og redskaper for å mikse og eksperimentere når de får litt mer erfaring. Impact Play er en utbredt kink som dekker et stort spenn. Vanligvis brukes redskap som paddler, floggere, belter, pisker, stokker, evilsticks eller flathånden og så videre for å utføre Impact Play. Disse gir forskjellige opplevelser. Andre gjenstander er gjerne bjørkeris, brennesleris, linjaler, stekespader, fluesmekker, teppebankere, kjøkkenredskaper med mer, fantasien er egentlig grensen. Mens det kan være spennende å bruke masse penger på dyrt BDSM-leketøy om man er "fersk i gamet" kan man faktisk oppnå mye av det samme med ting man allerede har hjemme. I tillegg oppnår man den effekten at man får erfaring med hvor man liker å bli truffet på kroppen, hvor hardt osv. Hvor slår man? De plassene som oftest slås på er gjerne de kjøttfulle områdene, i all hovedsak rumpe og lår eller ryggen over skuldrene bak, men også det å fike til noen i ansiktet med flathånden kan gå under Impact Play. Ved slag mot rygg må man imidlertid være forsiktig fordi man har vitale organer og strukturer (slik som nyrer, nakke og ryggraden) rett på innsiden uten for mye beskyttelse. Ved erotisk spanking blir mottakeren gjerne slått på rumpen og lårene av utøveren (toppens) hand eller en stiv gjenstand som en paddle, stokk/cane eller ridepisk. Ved pisking/flaggelering blir gjerne mottaker slått med mykere gjenstander som mykere pisker, belter, floggere osv. Ved flaggelering (pisking) er det rumpen og de kjøttfylte delen øverst på ryggen ved skulderbladene som får gjennomgå. Om man er forsiktig kan lår, baksiden av leggmusklene og brystkassen også være mål selv om bryst og andre høyrisiko-områder kun bør brukes med mye erfaring. For sikkerhets skyld bør som nevnt Impact Play kun utføres mot deler av kroppen som er beskyttet av muskler og fett, men ikke magen! Man må unngå områder som nyrer, nakke, halebein, hoftebein, hodet og alle ledd. Ved bruk av pisk må utøver / top passe godt på å treffe rett område, og unngå at pisker eller floggere bretter seg rundt kroppen eller områder som piskes da dette kan skape skader. Jo lengre en pisk eller flogger er, jo mer erfaring bør utøver eller top ha for å utføre alt riktig. Former for Impact Play og utførelse De som skal være giver av Impact Play kan forsøke å holde en liten knekk i håndleddet og ikke stramme håndleddet for mye, gjerne med slag utover. Mange setter pris på at man starter med en pirrende, fjærlett bevegelse over de erogene sonene. De mest vanlige formene for Impact Play er;
 
Slapping / fiking
Slapping er i all hovedsak hand-spanking av andre plasser på kroppen enn rumpen. Man bruker gjerne flat hånd på områder som lår, kinn, bryst, penis eller venusbeger. Likevel kan det anbefale at man starter å slappe på rumpen, og man starter litt lett før man øker i intensiteten. Bare pass på at du ikke slår ned partneren din. Punching / slåing
Dette er som slapping, bare med lukket knyttneve i stedet for flathånden. Lett til medium slåing på bryst og rumper er forholdsvis trygt, men hold deg unna ansiktet, ryggraden eller vitale organer og andre plasser som ikke har mottakers velsignelse. Sparking
Mens andre former for Impact Play kan være bedre og mer eksakt, kan sparking involveres for å forsterke følelsene. Vanligvis sparker man da mot de samme plassene som er trygge ved annen Impact Play. Forsiktige spark mot testikler og vagina kan også gjøres, men husk at det her er lett å skade mottaker. Spanking
Foruten å kunne gjennomføres med hendene kan man også bruke gjenstander som belter, paddler osv. For enkelte er spankingen en frigjørende opplevelse, men spanking kan også brukes i rollespill som Mommy- eller Daddyspill og liknende. Flogging
Floggere er gjerne "multihalede" (altså flere "tråder"/utløpere), og er gjerne lagd av lær, latex, kraftige tråder eller gummi. De er et flott verktøy for å både tease men også gi fantastiske Impact-opplevelser til en partner. Kjøttfylte deler av kroppen, slik som rumpeballene, lårene og ryggen (men ikke ryggraden eller skuldrene) er de beste plassene å bruke flogger. Flogging generelt krever en del erfaring om man skal gjøre det litt mer avansert. Pisking / whipping
Pisking er gjerne forbeholdt de som er litt mer erfarne om man skal utføre det fullt ut. Pisker gir deg en stikkende, konsentrert og til dels kraftig følelse i det de treffer. Ferdigheter og evnen til å treffe er nøkkelen; gjøres det feil – eller rett avhengig av opplevelsen du er ute etter kan pisking forårsake sår. Caning
En cane er en tynn til medium stokk/stikke som kan brukes til å gi superlokale slag/treff (helst på muskulært område). Hard caning vil resultere merker og renner, så det er viktig å være avmålt og forsiktig med dette redskapet. Ta det derfor lett i starten, og jobb dere oppover til mer kraftfulle slag. Noen av de ulike redskaper Egentlig er det bare fantasiene som setter grensene for hva man kan bruke som redskaper/gjenstander for å spanke, slå eller piske med. Det er faktisk veldig mye som man allerede har f.eks på kjøkkenet og som kan brukes i ulike Impact Play. Prøv dere gjerne frem: dere vil bli overasket over hva som kan brukes! Foruten selve håndflaten er det gjerne en del redskaper som brukes, litt avhengig av hva en ønsker å oppnå. Paddler
Paddler har brede overflater som kan gi mer diffuse effekter samt være lettere å håndtere for nybynnere. Man får også den deilige klaskelyden som kan virke både stimulerende og morsom. Paddlens overflate bestemmer hvor hard den er; en paddle i lær vil for eksempel virke mer intens enn en paddle i mykt satengstoff. Pisker
Pisker har én lang hale, gjerne med tykkere tupp for ekstra effekt når den treffer. Det kan være vanskelig å treffe akkurat der du sikter, og siden du får mye kraft bak hvert slag anbefales generelt ikke pisker for nybegynnere. Floggere
Floggere har flere og tynnere haler for en mykere effekt, samtidig som man blir stimulert over et større område. Ridepisker
Ridepisker gir muligheten for skikkelige klaps eller det å stryke og kjæle med partneren. Den harde og fleksible stangen gir mer kontroll over hvor en treffer, mens den myke lærtuppen kan gi en intens nytelse og myke kjærtegn alt avhengig av hvor snill du har lyst til å være. Belter
Man kan ta belte både som en kortere løkke, men også bruke det som en pisk. Bare pass på at det ikke slår rundt kroppen og treffer der man ikke vil. Belter blir som en mellomting mellom en pisk og en paddle. Dunkende vs. stikkende følelser Følelsene som oppstår i forbindelse med Impact Play avhenger av hvilket område av kroppen som det konsentreres rundt. Følelsene avhenger også av slagtyper og redskaper, mottakers smerteterskel, stressnivå, forholdet mellom den som mottar og gir osv. Generelt kan vi dele inn følelsene av å motta Impact Play i to kategorier;
- Dunkende / dyp følelse
- Stikkende / sviende følelse Bredere gjenstander / redskaper slik som åpne hender, paddler eller floggere gir en dypere og mer "dunkende", murrende og muskulær følelse. Tynnere redskaper, slik som stokker/caner, ridepisker, belter eller enkelthale-pisker gir en mer skarp, stikkende følelse. På det fysiske plan vil et slag mot mottakers rumpe, de øvre delene av lårene eller andre erogene soner stimulere hudens nervereseptorer og trigge utskillelsen av endorfiner og dopamin. Selve treffet av et slag kan føles fantastisk der og da, men også gjøre at følelsene som kommer/oppstår etter hvert er mer behagelige samt forsterke følelsene mot et enda større klimaks. For enkelte er det også "tabuet" rundt det å bli slått samt usikkerheten rundt gleden av å bli slått som tenner en. Du kan like en eller flere av disse sidene av Impact Play da det er et vidt kinky spekter. Hver gjenstand representerer en ny følelse, og gjennom å utforske disse vil du kunne oppleve å finne noen favoritter. For noen er det kanskje følelsen av at en myndig hand skal ta for seg og slå en på rumpen som gjør en mo i knærne, andre får samme følelsen av å se leketøyet / redskapene som skal brukes eller kanskje det at en kan komme til å få blåmerker i etterkant. Vi er alle forskjellig; noen vil ha det hardest mulig mens andre vil ha det mer sensuelt og mykt. Det er for øvrig helt normalt å utvikle seg over tid, og endre følelser og lyster for hva man vil prøve. Sikkerhet Før man går i gang med Impact Play er det viktig at partene er enige om (og innforstått) med at det kan bli litt hardhendt og gjøre vondt, hvor langt man skal gå samt stoppord. Begrepene sikker, sunn og samtykkende er veldig viktige ved Impact Play. Samtykke er grunnleggende ved Impact Play. Om man ikke er erfaren med å spanke noen kan noen slag mot en pute, dyne og liknende være lurt å trene seg på enten det er med pisk, floggere, andre slagredskaper eller for den saks skyld flathånden før man begir seg ut på partneren. Ting man bør tenke over Det er universelle "regler" for hvor man kan, og ikke kan, slå på en kropp, men folk har individuelle preferanser, grenser og triggere. For å avklare disse er det kommunikasjon som teller, og det anbefales at man i forkant av en session har avklart en del punkter. Noen av disse kan være;
- Hva kaller du de ulike delene av kroppen din, og hva liker du at de kalles?
- Har du noen erfaring med Impact Play fra før?
- Hva er ditt forhold til det å eventuelt få merker? Hvis ok, hvor vil du ha de?
- Får du lett blåmerker?
- Har du noen medisinske tilstander eller allergier?
- Er det seksuelt? I tillegg bør man tenke over følgende 6 punkter;
1. Vær sikker på at partneren din er noen du fullt og helt stoler på før du i det hele tatt vurderer Impact Play. Diskuter lengde på en session på forhånd, begge parters forventninger, hva den enkelte liker og grenser.
2. Ta ting rolig. Selv om du tror du vet hvordan du vil føle og tenke om en ting vet du det ikke før dere er i gang. Det er ytterst viktig å ha en åpen, klar og ærlig diskusjon om denne type aktivitet.
3. For den parten som har kontrollen er det viktig at du bygger opp erfaring og opplevelsene. Varm mottaker opp, og jobb deg oppover til kraftigere Impact Play. Ikke start på full styrke.
4. For begge parter er det viktig å kommunisere før, under og etter runden. Avtal stoppord og at begge husker (og forstår) disse. Respekter at alle parter kan bruke disse når som helst. Husk også å ha aftercare og snakk ut om det dere gjorde.
5. Vær sikker på at man er i et trygt, privat og komfortabelt miljø. Ha realistiske forventninger hvis du eller din partner er nye til dette og husk at som med alt annet så gjelder prinsippet at "øvelse gjør mester".
6. For den som skal slå, bruke pisk, flogger og så videre men ikke har så mye erfaring kan det å prøveslå mot en pute, dyne og liknende i forkant være lurt. Her kan man også prøve ut forskjellige holdeteknikker. Smerteskala For mange kan det å bruke en smerteskala være lurt, spesielt om man er "fersk" med Impact Play eller har en ny partner. Man kan for eksempel bruke 1-10 hvor en er ganske svakt mens 10 er på grensen til rødt. Etter en runde med Impact Play Etter en runde med Impact Play er noe av det viktigste Aftercare. Man snakker gjerne om hva man gjorde, hvordan man føler at det gikk, hvordan man opplevde det, hva man likte og ikke samt hvordan partene har det i etterkant. Aftercare har også et mål om å ivareta hverandres psykiske og fysiske helse og kan innebære;
- ise ned eventuelle merker
- ivareta og pleie eventuelle sår
- få i seg væske
- lage og/eller spise mat Hvem liker Impact Play, og hva er det ved det de liker? Under de rette omstendighetene kan Impact Play være en hyggelig berikelse for alle, mens det for en del i kink-miljøet er en nødvendighet. Impact Play er ofte brukt for å tilfredsstille mange ulike kinker, og derfor tilfredsstilles også mange kinkstere av nettopp Impact Play. Det kan implementeres i ulike ulike rollespill slik som å disiplinere uskikkelige elever, ta tyver og så videre. Andre igjen liker å trene personer til å bli mer submissive eller strekke grensene for å se hvor mye smerte en kan tåle. Ved mangel på partnere kan en prøve selvspanking, en kan også bedrive selvspanking om en har en har en partner som ønsker det som en del av masturbasjon, forspill og så videre. Impact Play krysser grensene til mange kinker og appellerer til mange mennesker. Det at Impact Play gir mange så vidt ulike opplevelser kan være en god grunn til å prøve. Noen liker det skarpe fokuserte smellet som en cane gir, mens andre elsker sjokket av det stikkende sviende treffet ett impact-slag gir, eller gleden over adrenalinet som pumper. For noen er det det dype verket som kommer, eventuelle blåmerker eller at det bare kjøres på. Kilder https://en.wikipedia.org/wiki/Impact_play
https://lgbt.wikia.org/wiki/Impact_play
https://snl.no/flagellasjon
https://thealicelittle.com/bdsm/impact-play-101/
https://www.allure.com/story/impact-play-spanking-sex-tips-guide
https://www.cosmopolitan.com/sex-love/a25069397/impact-play/
https://www.devianceanddesire.com/2014/12/bdsm-impact-play-safe-zones/
https://www.healthline.com/health/healthy-sex/impact-play
https://www.huffpost.com/entry/impact-play_b_9059108
https://www.nyevibber.no/slik-blir-du-en-mester-i-erotisk-spanking/
https://www.womenshealthmag.com/sex-and-love/a27005141/impact-play/
Infantilisme
ønske om å bli behandlet som et barn. Dette kan være mer eller mindre seksuelt. Det finnes mange grader av infantilisme. De fleste infantilister er ikke sadomasochister, men liker bare å føle "barnet i seg" på en ikke-seksuell måte. I SM-sammenheng driver mange infantilister med ageplay.
Japansk bondage
En avansert, og for noen vakker tau bondage utviklet i øst, hvor det opprinnelig var en tortur teknikk. Den kombinerer hjelpeløsheten ved tradisjonelle bondage, med skjønnhet og i noen tilfeller intens erotisk massasje på grunn av press fra selve tauet, men også strategisk plasserte knuter.
Kinkster
En person som ikke ønsker å definere sin rolle mens han driver med maktutveksling, rollespill, sadomasochisme, crossdressing og / eller fetisjer.
Kitten
En person som liker rollespill som kattunge eller katt.
Kjønnsspill
Rollespill der en eller alle parter tar rollen som det motsatte kjønn.
Klyster (enema)
Tarmskylling. Kan brukes som del av anal-lek, eller for å vaske endetarmen før anal-lek. Seksuell tiltrekning til klyster kalles også klismafili. Brukes for å ydmyke sub`en maks – å tigge om å få lov til å gå på toalettet er nedverdigende, og å bli tvunget til å gjøre fra seg eller gjøre seg ren foran andre gjør det "verre". Klyster kan også brukes for å innlede en session med analsex fordi det renser opp og dermed unngå man rifter og sår som kan komme av friksjon i endetarmen. Bruk lunkent vann, og uparfymert badeolje eller intimsåpe i vannet, og la det renne inn langsomt. Du får kjøpt mange finurlige apparater til dette. Både i erotiske forretninger og på apotek. Pass på at det ikke kommer luft inn i tarmen, dette kan gi smerte. Bruk aldri kaldt vann eller bland alkohol i vannet. Dette kan føre til sjokk!
Knele
Et av de sterkeste symbolene for underkastelse. Man uttrykker underkastelse gjennom å plassere seg selv fysisk lavere enn den dominante. Spesielt virkningsfullt når sub’en ellers ville ha vært fysisk større enn den dominante.
Kniv-lek
Sanselek med kniver. Knivlek består vanligvis av forsiktig stryking på huden med skarpe knivblader, uten å skjære i huden.
Knivspill
Lek med kniver. Behøver ikke innebære det å skjære, noen ganger er trusselen nok.
Kroppsmodifikasjon / body modification
Er et begrep som dekker blant annet piercinger, tatoveringer, brandinger og andre former som kan forandre kroppen, eller bare dekorere den.
Kvelning
Mange suber tenner på å "miste" kontrollen over sin egen pust. Dessuten gir du all din tillit til din dominante, som faktisk styrer oksygeninntaket ditt i større eller mindre grad. Mange liker å bli klemt på halsen/tatt kvelertak på, mens andre tenner på rollespillet. Mangel på luft framkaller en ruslignende følelse, en euforisk opplevelse som ofte forsterker kåtheten. Det finnes noen relativt sikre måter å leke med pusten: ved å holde den underdanige på måter som gjør at han/hun ved panikk kan rive seg løs og trekke pusten. Men man MÅ passe seg for det punktet hvor det er blitt så lite luft i blodet at euforien melder seg ligger faretruende nært det punktet hvor mangel på luft kan føre til hjerneskade. Kvelning ved å stramme tau om halsen på sub`en kan føre til at ikke bare pusten blir hemmet, men også blodomløpet, noe som kan drepe eller invalidisere partneren for resten av livet.
Kyskhetsbelte / Chastity
Et kyskhetsbelte brukes til orgasmekontroll ved å begrense tilgangen til bærerens kjønnsorganer samt ha samleie uten tillatelse fra den dominante som har nøkkelen. Kysthetsbeltet er et velkjent ord for de fleste. Kysthetsbeltet er –kort fortalt- en låsbar truse/underdel som frarøver bæreren mulighet til for eksempel onani, å tisse på vanlig måte osv. Det er nesten mer effektivt for menn enn for kvinner, siden et kyskhetsbelte hos menn ikke bare forhindrer penetrering, men blir (naturlig nok) ubehagelig ved opphisselse og ereksjon. Leketøyet fungerer svært godt i kombinasjon med ydmykelse og tjeneste hvor det understreker at handlingene først og fremst handler om den dominantes ønsker. Valget av belte er viktig: svært få belter kan nemlig brukes i mer enn bare noen få timer. De færreste er hygieniske og diskre nok til å brukes mer enn noen få timer, men noen det finnes noen som er tenkt å skulle kunne brukes mer permanent. Hygiene, sikkerhet og komfort er alfa og omega!
Lær
Startet i utgangspunktet i en egen subkultur i motorsykkelmiljøene i USA. Men uavhengig av disse miljøene er det også en sterk fetisj som blir understreket ytterligere ved at mange av tingene som blir brukt i bondage og til pisking er laget av lær. Samtidig er dette et naturprodukt, altså hud. Og det blir jo veldig nært, og veldig "back-to-basics" å ha på. Dermed forbindes den markerte lukten med tilfredsstillelse.
Lakk
Lakk er en mer estetisert utgave av læret. Lakk har en kald, glatt overflate, noe som gjerne forsterker inntrykket av Dominans. Lakk blir særlig ofte brukt av dominante kvinner. Men igjen; ingenting er riktig eller galt her.
Latex
Latex finnes både i redskap, klær og i flytende form. Nytelsen av latex er ofte en helt selvstendig fetisj som ikke er forbundet med makt, underkastelse eller sadomasochisme.
Lekefest
BDSM-fest der mange BDSM'ere deltar i BDSM-lek.
Lekerom
Et rom dedikert eksklusivt til BDSM-spill. Den kan utstyres med mansjetter, tauverk, speil, pisker, padler, benker og mye annet.
Little
En person som identifiserer seg med eller liker å utvise et barnlignende tankesett og / eller atferd. Forholdene deres kan både inneholde, eller ikke inneholde aspekter av overføring av styrkeforhold
Mansjetter
Er vanligvis laget av lær, sateng, silke, metall eller annet, og er laget for å feste / holde enten ankler eller håndledd.
Masochisme
Nytelse av å bli påført smerte. Dette kan være i SM-forstand, eller i en sykelig form. Uttrykket masochisme kommer fra østerrikeren Leopold von Sacher-Masoch.
Masochist
Person som nyter å bli påført smerte og/eller ydmykelse, I all hovedsak oppnår masochisten sin seksuelle nytelse i gjensidig samspill med en seksuell sadist.
Master
Engelsk ord for "hersker", som også blir brukt litt på norsk. En Master er en person som etter samtykke tar eierskap over noen som de er i et forhold til.
Mentor
En mentor har som oftest ikke et SM-forhold til den de underviser; en mentor lærer bort ting til en som har behov for en erfaring å lene seg på. Mentoren lærer ofte opp både nybegynnere, dominante og subber, men dikterer ikke hvordan folk skal opptre i rollene sine og de må selv lære seg å bli lydige. Ordet mentor kan også brukes om Mesteren i ett SM-forhold og om en læremester/underviser.
Merking
Merker igjen på den underdaniges kropp som et resultat av en straff, for eksempel en pisk. Noen ganger blir merkene assosiert med en stolthet, andre ganger er det ydmykende.
Mester
Fornorsket ord for "master" – "hersker". Tittel som brukes på sadisten eller den dominante i ett Mester/slave forhold. En Master er ikke alltid sadist.
Middle
En person som identifiserer seg med eller viser en yngre tankegang og / eller atferd, men føler seg mer som en tenåring eller en før tenåring enn litt.
Mind Play
En psykologisk manipulering fra den dominerende parten, som må bidra til å intensivere den psykiske opplevelsen for den underdanige. Det kan foregå på mange forskjellige måter. Den Dominante vil gjennom blikk, ord eller handlinger overbeviser en underdanig om at en noe er i ferd med å skje akkurat nå eller at det vil det i nær fremtid. Det er ofte noe som den underdanige er nervøs for eller frykter på en eller annen måte - selv om de er glade for det. Den underdaniges tro og frykt forsterkes av deres fantasi, og partneren deres kan bruke noen få nøye utvalgte ord for å holde tankene og fantasiene i hevd. Med nok tid kan en underdanig lage et scenario i tankene som ikke har rot i virkeligheten eller i situasjonen de befinner seg i.
Mistress
En Mistress er en person som etter samtykke tar "eierskap" over noen som de er i et forhold til. En må ikke forveksle ordet Mistress med den andre betydningen av ordet, elskerinne.
Mommy
En person som inntar rollen som en omsorgsperson eller morsrolle i et forhold.
Mummifisering
En form for bondage der den underdanige blir pakket helt inn i plast eller andre materialer, slik at han eller hun ikke kan røre seg i det hele tatt.
Munch
Engelsk ord for et treff der BDSM'ere, kinkstere og fetisjister vanligvis kommer i vanlige klær og uten praktisk BDSM-lek, kinker eller fetisjer. Slike treff kan skje på en pub eller kafé, eller på BDSM-klubb. Ordet munch er satt sammen av ordene "meeting" og "lunch". Mindre BDSM-klubber i USA kombinerer av og til slike treff med middag eller lunch.
Nipple Play
Fordi brystvortene våre er så følsomme og erogene, er de ofte et favorittmål for lek. Enten i form av erting med klemmer, lys, isbiter eller pisker.
Novice / Nybegynner
Noen som er nye på BDSM-scenen, og som mangler erfaring.
NSFW – Not safe for work
NSFW, Not safe for work, er et begrep som brukes på prateservere og ulike bildesider for å beskrive bilder som gjerne er lettkledde/nakne, eller sider og bilder som inneholder erotisk utfordrende tekster, og ikke må åpnes på jobben, skolen, bussen og så videre hvor utenforstående kan se.
Nålelek / Needle play
BDSM-lek med nåler. Midlertidig piercing med sterile nåler av varierende tykkelse. Kan også brukes som en mer ekstrem del av sanselek. Medisinske sprøytespisser brukes til piercinger, vanligvis 0,5mm størrelse eller mindre. Ved denne typen lek er det viktig å huske å steriliser først, og ha trygge rutiner på kasting av brukte nåler. Det er en selvfølge at alle parter er med på denne typen lek, som kan medføre arrdannelser og betydelig smerte.
Old Guard
Hovedsakelig amerikansk betegnelse på tradisjonell SM, med stor vekt på respektfull opptreden og bekledning.
Orgasmekontroll, orgasme- og onaninekt
En seksuell teknikk som innebærer opprettholdelse av en høy grad av seksuell opphisselse for en lengre periode uten å nå klimaks, og kan benyttes som en form for kontroll over partneren. Når man gir en sub orgasmenekt, står han fritt til å onanere, men kan ikke få orgasme. Det er ofte lett for å gå galt dersom den dominante ikke følger med. Ved onaninekt kan ikke sub`en berøre seg selv, og heller derfor ikke få orgasme.
OTK
Forkortelse for "over the knee" – posisjonen over fanget som personer ofte blir lagt i for spanking.
Paddle
Et redskap for fysisk straff eller lek ("spanking"), av tre, hardplast eller lær, med form som ei lita padleåre. Opprinnelig (og fremdeles) brukt på barn i USA.
Painslut
Betegnelse på ekstreme masochister som liker og tåler mye smerte.
Parafili
Nøytralt samlebegrep i psykologien og sexologien for ulike mindre vanlige seksuelle interesser/legninger, som for eksempel ekshibisjonisme, transvestitisme, sadomasochisme og pedofili. Uttrykket parafili ble konstruert av den østerrikske psykoterapeuten Wilhelm Stekel i 1925.
Pet
Å være pet er ofte relatert med dyrelek og en person som går inn i rollen som et dyr de velger, og kan like å bli eiet men ikke alltid. Pet kan være både dominant, sub eller ingen av delene. Fetlife definerer en pet som en person som kanskje, eller ikke, identifiserer seg med dyrelek, men som blir behandlet som om de er elsket og eid. En pet kan like å ta på seg aspekter av et husdyr. De som intar en pet-rolle nyter friheten til å være dyrlignende. De lar alt voksenansvar ligge for å leke som det valgte kjæledyret. Det er mange forskjellige nivåer av kjæledyrspill. Noen kjæledyr liker å kle seg med masker og hansker, slik at kjæledyret ikke kan snakke eller bruke hendene som mennesker ville gjort. Andre liker å oppføre seg som kjæledyr uten noe spesielt spesialutstyr. Det kan være et seksuelt element i kjæledyrspill, men ganske ofte handler det bare om lek og dynamikken mellom eieren og deres kjære kjæledyr.
Petplay / Dyreroller
Rollespill som involverer at man later at man er et dyr, slik som hunder, katter, hester, griser, etc..
Polyamorøs
Å elske mer enn en person. Det kan være en seksuell kjærlighet, åndelig, emosjonell eller en kombinasjon av disse. Polygame mennesker lever ofte i åpne forhold der det er greit å være sammen med andre.
Pony-Play
En subkultur innen BDSM. En ponygirl, eller ponyboy tar rollen som en ponni, og blir trent til den dominerende. Vanligvis må den menneskelige ponnien utnyttes mens du drar en vogn og bærer en rytter Den underdanige tar rollen som "hest", med munnbitt og anal-plugg med "hale".
Primal
En person som avviser regler, tradisjoner og protokoller og foretrekker å selv definere sin rolle, ofte assosiert med grunnleggende og / eller animalistiske instinkter, atferd og ønsker og oppfører seg som et rovdyr/byttedyr.
Primal Predator
En primal som liker å jakte og prøve å fange byttedyr.
Primal Prey
En primal som liker å bli jaktet av et rovdyr.
Prins Albert
Piercing som går gjennom vevet og urinrøret i penis.
Prinsesse
En person som krever en veldig spesiell behandling med ros, omsorg og oppmerksomhet.
Pro Domina
Dominant kvinne som dominerer andre mot betaling. Det er et åpent spørsmål om Pro Dominaer er prostituerte, men de fleste Pro Dominaer mener selv at de ikke er det.
Protokoll
Et sett av regler for hvordan sadomasochister skal oppføre seg i virkeligheten og på nett. Slike protokoller blir i dag sjelden akseptert av alle SM'ere, og det kan slås fast ganske klart at det ikke finnes noen universelle regler og definisjoner som gjelder for alle SM'ere.
Pup / valp / hund
En person som liker rollespill som valp eller hund.
PVC (polyvinylklorid)
Et tynt skinnende plastmateriale, ofte brukt til å lage fetishklær.
RACK "Risk Aware Consensual Kink"
Uttrykk for "sunn sadomasochisme". Uttrykket er konstruert av folk som ikke liker uttrykket "safe, sane and consensual".
Rigger
En person som praktiserer bondage-kunsten, vanligvis med tau.
Rimming
Å slikke i og rundt endetarmen.
Rollespill
En viktig del av BDSM. Mange lever ut seksuelle fantasier og tar på seg roller i disse fantasiene.
Rope Bottom
En person som mottar tau-bondage.
Rope bunny
Et populært alternativt begrep for Rope Bottom. Ofte en modell for ytelse, fotografering eller demoer.
Rope Top
En person som utfører tau-bondage.
Sadisme
Nytelse av å påføre andre smerte. Dette kan være kontrollert i BDSM-forstand, eller ukontrollert i form av mishandling. Uttrykket sadisme kommer fra franske Marquis de Sade.
Sadist
Person som liker elller nyter å påføre andre mennesker ydmykelse eller smerte, enten det er følelsesmessig, mentalt eller fysisk.
Sadomasochisme
En seksuell legning som i hovedsak dreier seg om å dominere andre eller selv å bli dominert, og/eller å gi eller bli påført smerte. Det seksuelle ligger som basis, men alle aktivitetene innenfor SM trenger ikke nødvendigvis å gi seksuell nytelse. Forkortes SM, S/M eller S&M. En utvidet forkortelse er BDSM.
Sandwich
Når en jente blir tatt både vaginalt og anal samtidig. Også kalt dobbel penetrasjon.
Sanselek
BDSM-lek med vekt på sansene til den underdanige. Den underdanige blir gjerne (men ikke alltid) bundet fast og/eller påsatt bind for øynene, og får så føle eller smake ulike ting. Det kan være ulike sorter smaker, lett berøring, kiling, kald og varm berøring, (svak!) strøm eller andre ting. Dette føles pirrende og intenst for den underdanige fordi han eller hun føler seg hjelpeløs og ikke vet hva som kommer.
Scarring
Skjæring med kniv i huden for å danne mer eller mindre dekorative arr.
Scat-lek
BDSM-lek med avføring.
Sensualist
En person med et sterkt fokus på sensuelle gleder, og interesser.
Servicesub (service-sub)
Betegnelse på underdanige som i all hovedsak liker å oppvarte de Dominante, i motsetning til de underdanige som kun foretrekker ydmykelser og/eller smerte. En god del underdanige befinner seg i flere leire i forhold til hva de liker, og kan bevege seg både mellom det å være en servicesub og det å motta smerter og/eller ydmykelser.
SFW – Safe for Work
SFW, Safe for work, er et begrep som i all hovedsak brukes på ulike prateservere for å beskrive bilder og tekster som trygt kan åpnes på jobben, bussen og så videre. Diskresjon anbefales uansett.
Shibari
Japansk tau-bondage.
Sikker, sunn og samtykkende (SSS)
Et uttrykk for sunn og sikker sex men med usikker praktisk betydning. Fra engelsk "safe, sane and consensual" (SSC).
Sissy
En person som identifiserer seg som mann men som driver med feminisering og noen ganger ydmykelse for å nå en annen emosjonell eller mental tilstand.
Slave/slavinne
En slave/slavinne er en person som godtar å gi total kontroll til noen som de er i et forhold til. Betegnelse som oftest brukes om en ekstrem form for underdanig, som følger sin Hersker eller Herskerinne i ett og alt, og adlyder tilnærmet blindt. Brukes av enkelte om alle underdanige, selv om dette i utgangspunktet er litt feil. Tittler som brukes på den underdanige i ett Mester/slave forhold. Mange skiller mellom uttrykkene slave/slavinne og sub. Sub er noe man er uansett, mens slave/slavinne-tittelen bare brukes om man er i et forhold med en Mester/Hersker. Men igjen; det finnes ingen fasit på dette. Alle har hver sin mening!
Slaveauksjon
Auksjon der slaver blir "solgt" for høyeste bud. Slaven blir så "brukt" eller lekt med, vanligvis for en begrenset tidsperiode.
Slavekontrakt
Kontrakt mellom "slaven" og hersker/innen som regulerer visse forhold i samlivet mellom dem. Det er lite trolig at slike slavekontrakter er juridisk bindende, men mange SM'ere foretrekker likevel å formalisere forholdet seg imellom med slike kontrakter.
Slut / Tøs
En person som benytter friheten til å delta i seksuell aktivitet i henhold til sine ønsker, med én eller flere parter, og uavhengig av konvensjonelle verdier.
SM
En forkortelse for sadomasochisme. Andre skrivemåter og betegnelser er S/M, S&M og BDSM.
Sounds
Sonder som stikkes inn i penis (urinrøret). Dette kan også være en del av BDSM-lek. I slik BDSM-lek kan også kateter brukes.
Spankee
En person som liker å bli spanket.
Spanker
En person som liker å spanke andre.
Spanking
Ordet kan vel de fleste. Man blir dasket eller fiket til med for eksempel en hånd, pisker, belter, spanskrør og så videre.  Mange som som spanker kan oppnå seksuell nytelse av dette, og spanking kan være både seksuell lek og straff.
Spanko
En person med sterk interesse for spanking og / eller bli spanket.
Spanner-saken
Rettssak i England fra 1987 og framover der flere menn ble dømt for å ha torturert andre, selv om det skjedde med "ofrenes" klare samtykke.
Spansk
Få utløsning mellom partnerens bryster.
Spredestang
En stang som kan brukes til å binde seg mellom bena på den underdanige slik at denne ikke kan samle beina. De er tilgjengelige i mange forskjellige versjoner, noen beregnet på tau, andre kan du feste mansjettene på.
Stag
En person som liker å se, arrangere, tenke på og / eller delta i partnerens seksuelle forhold til andre. Staggen er den dominerende partneren og forblir dominerende når andre er involvert.
Stearinlys
Ofte brukt i økter for enten å skape stemning eller til å dryppe varme lys på den underdanige. Generelt sett bør det brukes vanlige hvite parafinlys, som har det laveste smeltepunktet. Som en tommelfingerregel kan man bruke at jo mykere stearinene er, jo tryggere er de å bruke.
Stopp-ord (safeword)
Spesielt, på forhånd avtalt ord som brukes til å stoppe BDSM-lek, og annen aktivitet, hvis noe går galt. Dette ordet kan i prinsippet være hva som helst, men i Norge brukes oftest "rødt" for å stoppe fullstendig og "rosa" for å stoppe midlertidig. På engelsk brukes oftest "gult" ("yellow") for å stoppe midlertidig.
Sub/submissive
En person som frivillig godtar å underkaste seg eller gi opp kontrollen i et forhold eller aktivitet. Populær forkortelse av det engelske ordet "submissive" – "underdanig".
Subspace
Et endorfinkick som oppleves som en slags transetilstand eller "rus" som sub-personer kan komme i under intens BDSM-lek og aktiviteter. Mange ser på subspace som det maksimale klimaks under leken. Også dominante og sadister kan oppnå et lignende klimaks, som da gjerne kalles Dom-space. Etter klimakset er det viktig at subben/masochisten blir behandlet med omsorg, ellers kan ettervirkningen av endorfinkicket føre til midlertidig depresjon og tomhetsfølelse (også kalt subdrop) hos masochisten.
Suspensjon
Vanligvis bundet på en måte slik at man kan heises over bakken ved hjelp av tau.
Swinger
En person som har sammtykkende sex med andre mennesker innenfor og utenfor sine faste forhold, noen ganger i selskap med partneren.
Switch
En person som har varierende grad av både underdanig og dominant side, og som liker begge deler, avhengig av situasjon, partnere, settinger og humør. Noen switcher liker å endre sin dynamikk underveis i aktiviteten. En Switch er ikke nødvendigvis sadomasochist. Mange begynner sin SM-erfaring som switch, og finner rollen de liker best gjennom å prøve begge deler, mens andre beholder "legningen" gjennom hele livet. Som oftest er man ikke begge deler ovenfor samme partner, men dette skjer også. Det er viktig å huske at innen SM er det ingen fasit!
Tøs
Tøs er et ord som mange innen BDSM-miljøet bruker på suber, og da ikke bare på sin egen slavinne, men som et generelt ord. Men det er også mange som forbinder dette ordet med prostitusjon, og nekter å bruke det i BDSM-sammenheng. Andre ord som også benyttes er krek og tispe.
Tease and denial
Kan oversettes fra engelsk som "flørting og avvisning" og går ut på at den ene personen fristes seksuelt og deretter avvises. Kan enten utføres som en del av forspill eller under sex. Under sex kan dette skje ved at den ene partneren stimuleres til nær orgasme, hvorpå all stimulering stanses slik at personen akkurat er på kanten til orgasme.
TENS-unit
Redskap som brukes for å påføre kroppen svak, høyfrekvent strøm. Ikke helt ulikt violet wands. Brukes blant annet for å lindre smerter ved å stimulere nervene. I dag også brukt i elektro-lek i BDSM.
Tjenesteyting
(Engelsk: Servitude): Det å få seksuell nytelse av å gjøre hjelpsome tjenester for, eller av å utføre oppdrag fra en annen person. Ofte med større eller mindre grad av selvoppofrelse inkludert, for å øke nytelsen. Det kan være som en del av underdanigheten fra en sub, eller det kan være rettet fra en dom til en sub. Men det kan også være fra en BDSM'er rettet mot en fullstendig uvitende mottaker (for eksempel mot en av sjefene på jobben).
Top / topp
En topp er en person som konsekvent har kontroll over handlingen ved kinky aktiviteter. Begrepet kan også i enkelte sammenhenger brukes på en sadist eller dominant som gir eller gjør det han/hun gjør uten å være særlig følelsesmessig engasjert. Brukes også av og til om sadister og dominante generelt.
Topping from the bottom
Engelsk uttrykk for det at en underdanig prøver å ta kontrollen fra den dominante. Det kan skje når den underdanige ikke er bevisst på sin rolle som underdanig, og så stiller for mange krav eller tar for mye initiativ overfor den dominante. Dette blir sett på som svært negativt.
Topsub
En sub som kan dominere andre subber under en dominant. En Topsub befales altså av den Dominante til å utføre straffen for han/hun på andre subber, eller hva den Dominante måtte ønske.
Total Power Exchange (TPE)
Total maktovergivelse. Forenklet sagt det at den dominante har all makt i et forhold, og at den underdanige frivillig gir fra seg makten til den dominante. Da snakker vi om all makt! Mange BDSM'ere har TPE som et høyt ideal innenfor BDSM-forhold. Her er det viktig å skrive kontrakter, og kjenne hverandre godt. Mange dominante orker bare ett TPE-forhold hele livet, fordi det tar veldig på psyken å ha full kontroll over deg selv og over et annet menneske. Du har ansvar for alle penger, alle valg, alle rettigheter osv. Det er svært få som går inn i slike forhold, nettopp fordi det er noe av det mest ekstreme du finner innen BDSM-sjangeren. Det er dessuten relativt få som klarer å legge hele livet sitt og alle valgene sine over i en annens hender, og uten å ha noen selvstendige valg i livet.
Toy/leke
En som blir behandlet og lekt med som et leketøy i stedet for en person.
Tvangstrøye
En trøye eller jakke av solid stoff med lange ermer som kan knyttes i kors over brystet eller på ryggen, eller festes til en seng eller stol, slik at brukerens bevegelser hindres. 
Underdanig
En person som frivillig godtar å underkaste seg andre mennesker, ikke nødvendigvis bare seksuelt men på mange forskjellige plan. Begrepet sammenfaller med begrepet submissive.
Utblokkering
Når man fyller skjeden eller anus så mye at det er nesten umulig å sette inn så mye som en tannpirker mer. Jo mer utblokkert, jo bedre er det noen som mener.
Utforskende / Exploring
En person som er på en åpen reise gjennom verden av kinker, fetisjer og BDSM.
Vanilje (vanilla)
En vaniljeperson er en person uten identifiserte kinker eller fetisjer, og er BDSM'ernes betegnelse på folk, klær og situasjoner som ikke har noe med BDSM å gjøre. Dette ordet blir brukt ganske mye for å skille mellom BDSM'ere og andre folk, også i Norge. Det finnes også et tilsvarende ord for å betegne BDSM'ere, nemlig "sjokolade", men det blir brukt i mye mindre grad.
Vannsport (watersports)
Erotisk lek som består av å tisse på et annet menneske eller selv å bli tisset på. Kalles også for golden showers og wetsex.
Varme og kulde
I BDSM-sammenhenger er det vanligvis lek med stearin (varme) og isbiter (kaldt). Den store kontrasten kan være ganske pirrende, smertefull eller hvordan du nå oppfatter det.
Vers / Versatile
En person som er vers/versatile befinner seg på begge sider av begrepet top/bottom, topp/bunn.
Violet wand
Redskap som brukes for å påføre kroppen svak, høyfrekvent strøm. Violet wands ble opprinnelig brukt i alternativ medisin (uten noen særlig dokumentert virkning), men brukes nå mest som et redskap for elektro-lek i SM.
Vixen
En person som kan ha seksuelle forhold til andre enn partneren deres med partnerens godkjennelse og potensielle involvering. Vixen er underdanig partneren, men kan være dominerende for andre.
Voks-lek
Aktivitet der den dominante drypper varm voks på huden til den underdanige.
Voyeur
En person som liker å se på andre, vanligvis i en seksuell sammenheng,, uten å engasjere seg med dem.
Ydmykelse
En viktig del av opplevelsen for mange sadomasochister (men også andre). Mange, men ikke alle, underdanige SM'ere tenner på ulike grader av ydmykelse.


Tilbake til toppen


Del siden: