Fetisj, fetisjisme

Seksuell tenning på spesielle objekter. Slike objekter kan i utgangspunktet være alt mulig, for eksempel sko, hansker, kniver eller smykker.

Fetisj: Et ikke-seksuelt objekt eller kroppsdel som for eksempel føtter, sko, ull, lakk, lær, gummihansker osv. som har seksuell symbolisme og kan gi en person seksuell tenning. Det er viktig å skille mellom objekt og person i dette tilfellet. Hvis man tenner på for eksempel latex, så tenner man på antrekket, og ikke hvem som helst i latex. Ordet fetisj brukes også i ikke-seksuelle sammenhenger når en person for eksempel er veldig opptattav – og samler på vesker, eller leppestifter eller lignende. Ingen fetisjer er for sære. Vi har hørt om alt fra bildekk, rullatorer og kvinner som nyser, til de mer vanlige som ballonger, strømpebukser og sigarer.

Fetisjisme: En fellesnevner for det at en ting, handling, kroppsdel, etc. enten kan gi seksuell tilfredsstillelse alene eller øke eksisterende opphisselse/tilfredsstillelse til dels ganske mye. For eksempel hvis begge parter er iført lakk, lær eller latex. Korsetter og stiletter er også vanlige tenningsobjekter.


Del siden: